Varna Library

Varna Library

Porosity and flow are critical to the success of a public library and they are our design priorities. The ground arcade, the main hall, slanting atrium, mixing theatre, mini voids, and the play mounts are key sectional connections that ensure a lively ambience throughout the library. These spatial premiums are achieved by compacting the archive to the Northwest, thereby relinquishing the other preferred perimeter orientations to the user-centric programs. The public domain in the base flows effortlessly into the media centre, which is then associated with the teenager zone. Adults are layered above as the building becomes more extroverted toward the city views and the sky; and children occupy the prime space at the peak, fully utilizing the outdoor opportunities and seaview. The hyper rational structural system minimizes foundation bulk and transfers, and the facade can largely employ an unitised system, combined with a modest amount of customized panels in the signature locations, upon answering stringent programmatic and budgetary constraints, our design entry offers and enticing architectural vision with an impressive spatial experience for all visitors of the Varna Library.

孔隙度和流動性對於公共圖書館的設計至關重要。圖書館裡的拱廊,主廳,中庭,劇院,迷你空間和遊戲室能保持圖書館應有的活潑氛圍。這些活動空間是把achive壓縮到西北方,讓空間都集中於多人流的地方。地面層和多媒體資料是連接著,而多媒體資料也是位於青少年區的附近。成人們的空間會更接近有城市景觀和天空的地方。而兒童的活動空間是在圖書館的樓頂,這能夠充分利用戶外活動和海景。圖書館的結構能夠減少基礎體積和轉移負荷,而它的外觀也採用單一化系統和定制面板。定制面板能解決預算限制,同時也能解決程序限制。我們的建築設計會給參觀者一個刻骨銘心的體驗。